Tähän kysymykseen selvitin vastausta viime viikolla. Yhdenhengen taloudessa kun käy usein niin että ruokaa tulee laitettua liikaa ja pakkauskoot ovat suuria. Itse en tykkää syödä samaa ruokaa montaa päivää joten jotain muutosta täytyy tehdä.

Pari viikkoa sitten kaupassa oli maistiaisia uudesta kotipastasta. Liha-kotipastan maku muistutti mielestäni niin paljon lasagnea että painoin mieleen siitä helpon ja nopean lasagnen korvikkeen. Nyt sitten testasin miten pastasta saisi lasagnea. Hyvinhän se onnistui, tarpeeksi juustoa niin mausta tulee ihanan pehmeä eikä tarvitse odottaa ruoan kypsymistä kauan. Lisäkkeenä söin tomaattia ja uusia porkkanoita.

Tomaattikastike
1 purkki tomaattimurskaa
sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
tilkka öljyä
1 tl punaista currytahnaa
(0,5 dl punaisia linssejä)
pitsamaustetta
suolaa, pippuria, sokeria

liha-kotipastaa
juustoraastetta

Pilko sipuli ja valkosipulit sekä pilko ne pieniksi. Kuullota sipulit tilkassa öljyä ja lisää joukkoon currytahnaa sekä tomaattimurska. Lisää joukkoon huuhdellut linssit. Anna kiehua 10-15 min. Mausta mieleisilläsi mausteilla

Tässä vaiheessa otin puolet kastikkeesta erilleen seuraavaa päivää odottamaan.

Lisää kastikkeen joukkoon pussillinen liha-kotipastaa ja anna kiehua 3 min. Lisää joukkoon juustoraastetta. Tätä herkkua riittää kahdelle hengelle.


1686927.jpg


Seuraavana päivänä piti pikaisesti keksiä ruokaa jääkaapin antimista. Päädyin tekemään he-ma-pa-pitsaa, johon käytin kastikkeeksi tilkan tomaattikastiketta.

Pitsataikina
1,5 dl vettä
1/4 hiivaa
1/2 tl suolaa
vehnäjauhoja
kauraleseitä (-hiutaleita tai ruisjauhoja)
2 rkl öljyä

Sekoita kädenlämpöisen veden joukkoon murunen hiivaa sekä suola. Sekoita vähitellen joukkoon vehnäjauhot kunnolla sekoittaen sekä lisää pari ruokalusikallista kauraleseitä. Lisää lopuksi tilkka öljyä. Taikinassa on sopivasti jauhoja kun se on pehmeää muttei tartu käsiin, itse en koskaan jaksa mitata jauhojen määrää tähän taikinaan vaan lisään sitä pikkuhiljaa. (Pitsapohjaan saa kivaa vaihtelua kun lisää taikinaan muitakin jauhoja/hiutaleita kuin vehnää) Anna taikinan kohota 15-30 min. Taputtele pitsataikina pellille. Lisää haluamasi täytteet ja paista 225 asteessa noin 15 min.

Kastikkeena käytin siis tekemääni tomaattikastiketta, lisäksi pitsassa oli kalkkunaleikettä, tomaattia, tuoretta ananasta, herne-maissi-paprikasekoitusta sekä juustoa.


1690317.jpg


Tomaattikastikketta oli jäljellä vielä yhden hengen annos keittoa varten. Tähän keittoon lisäsin purkillisen Gogreen papumixia ja maustoin sen tabaskolla ja pippurilla. Päälle pilkoin vielä säilöttyjä jalapenoja. Mukavan tulinen keitto maistui ruisleivän kanssa. Itse pidän sattumista keitossa mutta tämän voisi myös soseuttaa jos niin haluaisi.


1686924.jpg


Ja tänään en syönyt enää tomaattista ruokaa :)